فیدر زنجیری این نوع فیدر همانند نوار نقاله آهنی می باشد ،دارای ساختمان بسیار قوی و مقاوم در برابر فشار و خردایش است این نوع از فیدر که جهت انتقال سنگهای بزرگ به سنگ شکن اولیه ساخته شده است. فیدر (chain feeder) نوعی از فیدر است که از زنجیر برای هدایت مواد به سمت دستگاه خوراک گیرنده استفاده می کند.
کاربرد فیدر زنجیری
این فیدر مقاومت و استحکام بسیار بالایی در برابر فرسایش و خوردگی داشته و توانایی انتقال سنگ های سنگین و بزرگ را دارد. دستگاه فیدر زنجیری در ابعاد، وزن و ظرفیت های گوناگون قابل ساخت و ارائه می باشد. ظرفیت فیدر زنجیری بین 80 تا 1000 تن متغیر است ولی پرکاربردترین آنها ظرفیتی بین 150 تا 350 تن بر ساعت دارند. ظرفیت فیدر زنجیری به عوامل مختلفی از جمله عرض زنجیر بستگی دارد. دستگاه فیدر دستگاهی سنگین و مقاوم بوده و قابلیت حمل سنگ های حجیم و سنگین را دارد.
در نتیجه می تواند در صنایع سنگین مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین با توجه به توانایی حمل مواد مرطوب و چسبناک، این نوع فیدر برای معادنی که گل و لای دارند نیز کاربرد دارد.
فیدر دارای ساختمان بسیار قوی و مقاوم در برابر فشار و خردایش است که جهت انتقال سنگهای بزرگ به سنگ شکن اولیه ساخته شده است و قدرت بالا، کفشکهای ضد سایش، ظرفیت بالا، عدم توقف در زیر بار و تغذیه یکنواخت از محاسن این نوع فیدر است.
آشنایی با مشخصات و کاربرد دستگاه فیدر گریزلی
ویژگی های فیدر زنجیری
قدرت بسیار بالا مستحکم و مقاوم دربرابر فرسایش و ضربه در دسترس بودن قطعات یدکی امکان کنترل دبی ورودی ظرفیت بالا توانایی حمل مواد سنگین، حجیم، مرطوب و چسبنده توانایی کار در دمای بالا و حمل مواد گرم و داغ امکان تنظیم سرعت حرکت نوار زنجیری و میزان بار خروجی نیاز کم به تعمیر و نگهداری
مشخصات فنی فیدر
دستگاه فیدر در ابعاد، وزن و ظرفیت های گوناگون قابل ساخت و ارائه می باشد. ظرفیت بین 80 تا 1000 تن متغیر است ولی پرکاربردترین آنها ظرفیتی بین 150 تا 350 تن بر ساعت دارند. ظرفیت فیدر به عوامل مختلفی از جمله عرض زنجیر بستگی دارد. هرچه عرض زنجیر بیشتر باشد ظرفیت این فیدر معدن بالاتر می رود. وزن فیدر زنجیری نیز بین 15 تا 100 تن متغیر است. در جدول زیر مشخصات فنی تعدادی از زنجیری آورده شده است. فیدر های با طول 6000 میلیمتر از جمله انواع فیدرهای تولید شده در ایران می باشند.
انواع فیدر زنجیری
دستگاه فیدر با توجه به ابعاد دستگاه، عرض زنجیر و میزان ظرفیت دسته بندی می شوند. همچنین باتوجه به اندازه و نوع قیف فیدر می توان آن را به دو دسته فیدر با قیف بزرگ و فیدر زنجیری با قیف کوچک طبقه بندی نمود.
اجزای فیدر زنجیری
- صفحات فلزی: فیدر دارای صفحات فلزی می باشد که روی زنجیر قرار گرفته و وظیفه هدایت مواد به دستگاه گیرنده را بر عهده دارد.
- قیف: مواد و سنگ ها از طریق قیف وارد دستگاه می شوند.
- غلتک ها: نوار زنجیری روی غلتک ها قرار گرفته و به کمک آنها حرکت می کند.
- الکتروگیربکس: الکتروموتور و گیربکس به کار رفته در فیدر زنجیری نیروی مورد نیاز برای چرخش زنجیر را فراهم کرده و به غلتک ها می رسانند.
- شاسی: تمام اجزای دستگاه فیدر روی شاسی آن سوار شده است.
نحوه عملکرد فیدر زنجیری
نحوه عملکرد فیدر کاملا شبیه فیدر لاستیکی یا تسمه ای می باشد با این تفاوت که در این دستگاه، زنجیر وظیفه حمل مواد را بر عهده دارد. مکانیزم کار به این شکل است که الکتروموتور نیروی مورد نیاز را تولید کرده و این نیرو توسط گیربکس به درام یا غلطک محرک می رسد. سپس با چرخش غلتک های ابتدایی و انتهایی، نوار زنجیری حرکت می کند. مواد از قیف وارد دستگاه شده و روی صفحات فلزی ریخته می شوند. سپس با حرکت صفحات مواد رو به جلو هدایت شده و از دستگاه خارج می شوند. گاهی فیدر زنجیری به صورت شیب دار ساخته می شود تا علاوه بر نیروی الکتروموتور، نیروی گرانشی نیز به حرکت مواد روی نوار زنجیری کمک کرده و انتقال سریع تر انجام شود.
کاربرد فیدر زنجیری
دستگاهی سنگین و مقاوم بوده و قابلیت حمل سنگ های حجیم و سنگین را دارد. در نتیجه می تواند در صنایع سنگین مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین با توجه به توانایی حمل مواد مرطوب و چسبناک، این نوع فیدر برای معادنی که گل و لای دارند نیز کاربرد دارد:
- کارگاه های سنگ شکن
- کارخانه سیمان
- صنایع شیمیایی
- متاللوژی الکتریکی
مشخصات کامل، کاربرد و ویژگی های فیدر گریزلی
مزایای فیدر زنجیری
- قدرت بسیار بالا
- دبي ورودي قابل كنترل
- ضريب اطمينان بالا
- حمل راحت مواد بزرگ ، منسجم يا يخ زده
- تعميرات كم و نگهداري آسان
- مصرف پايين لوازم يدكي
- مستحکم و مقاوم دربرابر فرسایش و ضربه
- توانایی حمل مواد سنگین، حجیم، مرطوب و چسبنده
- توانایی کار در دمای بالا و حمل مواد گرم و داغ
- امکان تنظیم سرعت حرکت نوار زنجیری و میزان بار خروجی
- در دسترس بودن قطعات یدکی
- امکان کنترل دبی ورودی
- ظرفیت بالا
- نیاز کم به تعمیر و نگهداری
بدون دیدگاه